Sobre mi

Em dic Anna, i a més a més de dona, filla, mare, germana… sóc terapeuta gestalt. El meu interès per la psicologia i el desenvolupament humà es desperta ja en la infància. Des de que tinc ús de raó reconec en mi una mirada encuriosida i amorosa per al que fa la gent del meu entorn, la manera d’explicar-nos la vida, la particular forma d’actuar i reaccionar, els motius i estratègies personals a l’hora d’afrontar les dificultats, el dolor, el patiment… Observant-me a mi i als altres i admirant-me de les grans diferències que tenim, i alhora, de tantes similituds. Aquest interès es transforma a poc a poc en una vocació per acompanyar i ajudar els altres en el procés terapèutic.

De mi cap a tu

Però no és fins que emprenc el meu propi procés a través de la Teràpia Gestalt que descobreixo la profunda i gran capacitat transformadora d’aquest abordatge. Em permet mirar-me amb uns ulls nous, descobrir les trampes que em faig, els meus automatismes i defenses, posar llum a les ombres que em quedaven ocultes, atendre i qüestionar les creences que un dia em vaig empassar i que em limiten, descobrir i entrenar nous recursos que em permeten desplegar-me, flexibilitzar-me i viure d’una manera més plena i satisfactòria.

En el meu camí de creixement han estat capdals el mestratge d’Albert Rams i Cristina Nadal, l’acompanyament d’Elisa Blanco i els meus germans de viatge i l’amor i recolliment d’Aleix Boronat. Moltes gràcies a tot@s.

 

 

L’infant que portem a dins

En la meva manera d’acompanyar tinc molt present la ferida que ens cou a cadascú de nosaltres, en l’infant que tots portem a dins, que ens posa en el camí de buscar l’amor i l’acceptació que un dia vam sentir que trontollava, que no era segur. Podríem dir que cadascú de nosaltres vivim atrapats en un personatge, protegint-nos en un edifici forjat en base a les experiències que hem acumulat al llarg de la vida, especialment en el període més vulnerable del trajecte, la infància.

És per això que professionalment em formo també per acompanyar en la maternitat, la perinatalitat i la criança, per tal de tenir cura i recolzar aquest periode fonamental i tant sensible en el desenvolupament d’una nova vida.

Com entenc la teràpia?

Per a mi la teràpia és un espai per a descobrir l’estructura sobre la qual ens hem edificat, obrint finestres, visitant habitacions que porten tancades molts anys, traient-ne la pols, ventilant, i anant a la recerca dels fonaments, per a observar-los amb compassió i acceptació. I així, si volem, atrevir-nos a remodelar l’edifici, convertint-lo en un espai més ampli, lluminós i acollidor.